2 November 2020

Ny videnskabelig podcast serie – GRUNDTANKER

Podcast

Videnskabernes Selskab har fornyeligt lanceret en ny videnskabelig podcast serie, hvori Eske Willerslev, forsker på GLOBE Institute og direktør for Lundbeck Foundation GeoGenetics centre er interviewgæst i 1. afsnit, som har titlen ”DNA – et billede af det usynlige”.

Brain

DNA – et billede af det usynlige

DNA er koden for det mest komplekse, vi kender til i universet – selve livet. I episoden fortæller Willerslev om DNA’s rolle i at overvåge naturen og i at opklare forbrydelser. For 25 år siden kæmpede den – nu – verdenskendte danske DNA-forsker og professor ved Københavns Universitets Center for Geogenetik, Eske Willerslev hårdt for sine ideer om, at ældgammelt DNA kan findes overalt i naturen. Dengang anede han ikke, at han støbte det videnskabelige fundament til en helt ny forskningsgren, der kan beskrive en verden, vi ikke kendte før.


Med usynlig tråd er vores samfund vævet sammen af videnskabelige opdagelser, nærmest uden, at vi lægger mærke til det. Det forsøger podcasten, GRUNDTANKER, at stille skarpt på. Podcasten, tager for hvert afsnit udgangspunkt i en samtale med en fremtrædende dansk forsker, der fortæller om sit specifikke forskningsområde og om, hvad lige netop dén forskning har af bredere betydning for samfundet. 

Podcastens hovedformål er at underholde lytteren samtidig med, at lytteren får en større forståelse for, hvor vigtig videnskab er for det moderne samfund, vi lever i, og for samfundets fortsatte udvikling. GRUNDTANKER kan findes på de sædvanlige podcast-platforme, fx Apple Podcasts, Podimo, Mofibo og Spotify. Afsnittene offentliggøres ugentligt, og der er allerede nu udgivet hele tre afsnit.